Les Percepcions de l'esport en edat escolar en els alumnes entre 10 i 16 anys: Un estudi de cas múltiple a l'Escola Pia Balmes (Barcelona), Southwark Primary School i Djanogly City Academy (Nottingham)

L'esport escolar és una activitat educativa, basada en l'aprenentatge d'un esport i que esdevé organitzada fora de l'horari lectiu d'escola. Aquesta investigació es planteja interpretar les percepcions que mostren tenir els participants entre 10 i 16 anys de les escoles Esco...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor principal: Franco Sola, Marc (-)
Autor Corporativo: Universitat Ramon Llull. Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna (-)
Otros Autores: Figueras Comas, Sara, dir (Conductor), Guerra Balic, Míriam
Formato: Tesis
Idioma:Catalán
Publicado: [Barcelona] : Universitat Ramon Llull 2016
Materias:
Acceso en línea:Accés lliure
Ver en Biblioteca Universitat Ramon Llull:https://discovery.url.edu/permalink/34CSUC_URL/1im36ta/alma991009655728506719
Descripción
Sumario:L'esport escolar és una activitat educativa, basada en l'aprenentatge d'un esport i que esdevé organitzada fora de l'horari lectiu d'escola. Aquesta investigació es planteja interpretar les percepcions que mostren tenir els participants entre 10 i 16 anys de les escoles Escola Pia Balmes (EPB), de Barcelona, i Southwark Primary School i Djanogly City Academy (S&D), de Nottingham. Els objectius plantejats giren al voltant de conèixer l'índex i tipus d'esport, les motivacions de pràctica, l'abandonament, la influència de la família i el concepte d'estil de vida saludable; a través d'un disseny de mètode mixt amb dades quantitatives i qualitatives. Els instruments utilitzats han estat el qüestionari (N=442 a EPB i N=178 a S&D) i els grups de discussió (4 grups de + 8 participants). Amb el primer es van recollir dades quantitatives que, un cop analitzades i amb els primers resultats obtinguts, es van dissenyar els grups de discussió per l'aprofundiment i la millora de la comprensió dels resultats. L'anàlisi es va realitzar amb l'ajuda dels software SPSS i Atlas.ti, respectivament. Les conclusions més rellevants a les dues escoles ens mostren que l'índex de pràctica esportiva és més gran entre els nois que entre les noies; la motivació majoritària per fer esport és el fet de passar-ho bé; existeix una davallada important de la pràctica quan canvien d'etapa educativa; els pares són un model significatiu en la pràctica dels infants i joves; i, tenen una concepció de salut lligada a l'esport i a l'alimentació. Finalment, es planteja la possibilitat de noves línies d'investigació com ara: fomentar l'esport femení a EPB i S&D, fent un estudi sobre les programacions educatives que s'utilitzen en aquests centres, el model de gestió de l'esport escolar, o estudiar el model de rol familiar abans, durant i després de les activitats esportives.
Descripción Física:1 recurs electrònic (274 p.)