Desarrollo de un método de gestión de proyectos de investigación básica y aplicada integrado en un sistema de gestión de la innovación

Els projectes d'investigació es caracteritzen per una elevada incertesa i complexitat i acostumen a ser projectes d'alt risc que requereixen de nombrosos canvis. A més, els projectes de recerca solen necessitar solucions úniques i no solen comportar tasques i activitats repetibles ni repet...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor Corporativo: Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica de Telecomunicació La Salle, institució que concedeix un diploma acadèmic (institució que concedeix un diploma acadèmic)
Otros Autores: Roncero Rico, Juana María, autor (autor), Miralles Acosta, Agustí, supervisor acadèmic (supervisor acadèmic)
Formato: Tesis
Idioma:Castellano
Materias:
Acceso en línea:Visualitzar TFM
Ver en Biblioteca Universitat Ramon Llull:https://discovery.url.edu/permalink/34CSUC_URL/1im36ta/alma991006886639706719
Descripción
Sumario:Els projectes d'investigació es caracteritzen per una elevada incertesa i complexitat i acostumen a ser projectes d'alt risc que requereixen de nombrosos canvis. A més, els projectes de recerca solen necessitar solucions úniques i no solen comportar tasques i activitats repetibles ni repetitives. Per complicar encara més el panorama, en aquests projectes no sempre es poden definir els objectius de manera clara, ni la solució per arribar als mateixos, és a dir, a priori, es desconeix la ruta a seguir per executar el projecte. Per aquests motius, les eines i mètodes de gestió més tradicionals no sempre s'adeqüen a les característiques d'aquests projectes i, per tant, cal desenvolupar un nou mètode adaptat i optimitzat per a la gestió de projectes de recerca bàsica i aplicada. El mètode, que es desenvolupa en el present treball, integra els elements i aspectes més beneficiosos i adequats del PMBOK, PRINCE2 i Scrum d'AGILE, per a la seva aplicació en projectes de recerca. Aquests estàndards i mètodes no són substitutius entre si, ans al contrari, poden complementar aportant nombrosos beneficis a la gestió dels projectes d'investigació. Així, en aquest treball, es proposa, descriu i analitza un mètode basat en el desglossament en fases del projecte separats per una sèrie de punts de control per a la presa de decisions, fent una gestió iterativa i adaptativa inspirada en Scrum de AGILE durant el dese nvolupament de les fases.
Notas:Dades obtingudes de la portada del fitxer PDF
TFM MUDP 689
Descripción Física:1 recurs en línia (120 pàgines)
Bibliografía:Bibliografia