Metodologías de evaluación de riesgos en proyectos TI

L'aparició constant de noves fonts de riscos en els projectes TI fa que la seva correcta gestió sigui cada vegada més difícil i crítica. I si bé hi ha metodologies "generals" per gestionar els riscos en els projectes, hi ha alternatives especialment enfocades als projectes TI? D'...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor Corporativo: Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica de Telecomunicació La Salle, institució que concedeix un diploma acadèmic (institució que concedeix un diploma acadèmic)
Otros Autores: Pflucker López, Otto Fernando, autor (autor), Jiménez Castellanos, Fermín, supervisor acadèmic (supervisor acadèmic)
Formato: Tesis
Idioma:Castellano
Materias:
Acceso en línea:Visualitzar TFM
Ver en Biblioteca Universitat Ramon Llull:https://discovery.url.edu/permalink/34CSUC_URL/1im36ta/alma991006733059706719
Descripción
Sumario:L'aparició constant de noves fonts de riscos en els projectes TI fa que la seva correcta gestió sigui cada vegada més difícil i crítica. I si bé hi ha metodologies "generals" per gestionar els riscos en els projectes, hi ha alternatives especialment enfocades als projectes TI? D'altra banda, és clar que depenem d'una bona anàlisi de l'impacte dels riscos identificats en un projecte, per aconseguir un "pla de respostes" que justifiqui el treball invertit en la seva gestió. Anàlisis incorrectament pessimistes trauran innecessàriament marge de benefici als projectes. anàlisis incorrectament optimistes poden portar els projectes al fracàs. Al llarg del mestratge s'ha estudiat i exercitat només amb el mètode de la Matriu de Probabilitat per Impacte. Hi ha molts altres mètodes que podrien no només donar respostes diferents sinó potser més encertades en projectes de TI. El present treball busca realitzar un repàs de l'estat de l'art de les metodologies que, al dia d'avui, s'han proposat per a l'avaluació de riscos, portar a la pràctica un conjunt d'elles i proposar una nova metodologia que aprofiti les bondats de les ja existents i faciliti, d'alguna manera, l'ús més intensiu d'aquestes últimes en projectes de TI.
Notas:Dades obtingudes de la portada del fitxer PDF
TFM MUDP 589
Descripción Física:1 recurs en línia ( 253 pàgines )
Bibliografía:Bibliografia