Marie-Claire Blais y Margaret Atwood : Bellas bestias, oráculos y apocalipsis - Pich Ponce, Eva (Biblioteca Javier Coy d'estudis Nord-Americans, 2014)
Basándose en las novelas de Blais y de Atwood, Eva Pich Ponce describe en este estudio la relación entre la literatura canadiense anglófona y la literatura quebequense. Marie-Claire Blais y Margaret Atwood constituyen dos pilares esenciales de las letras canadienses. Estas dos autoras, que escriben en lenguas distintas (francés e inglés), tienen en común que pertenecen a la misma generación, que practican distintos géneros literarios y que abordan los problemas de la identidad y alteridad, así como las relaciones de poder. Ambas examinan las relaciones entre hombres y mujeres, y presentan un universo internacional condicionado por los crímenes contra la humanidad y los desastres medioambientales. En su literatura, el futuro está teñido de incertidumbre, aunque la solidaridad y la escritura aparecerán como los mejores medios para combatir las amenazas que acechan a la humanidad.@Basant-se en les novel·les de Blais i d?Atwood, Eva Pich Ponce descriu en aquest estudi la relació entre la literatura canadenca anglòfona i la literatura quebequesa. Marie-Claire Blais i Margaret Atwood constitueixen dos pilars essencials de les lletres canadenques. Aquestes dues autores, que escriuen en llengües diferents (francès i anglès), tenen en comú que pertanyen a la mateixa generació, practiquen diferents gèneres literaris i aborden els problemes de la identitat i l?alteritat, així com les relacions de poder. Ambdues examinen les relacions entre homes i dones, i presenten un univers internacional condicionat pels crims contra la humanitat i els desastres mediambientals. En la seua literatura, el futur està tenyit d'incertesa, encara que la solidaritat i l'escriptura apareixeran com els millors mitjans per a combatre les amenaces que aguaiten a la humanitat.