Lack of Freedom of Speech: The Case of Turkish Media

La política turca sempre ha fluctuat al llarg de la història. Turquia ha estat testimoni de molts cops d'estat, referèndums, canvis en els drets constitucionals, atacs terroristes, protestes socials i discriminació política. Durant tots aquests esdeveniments polítics, la llibertat d'expres...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor Corporativo: Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, institució que concedeix un diploma acadèmic (institució que concedeix un diploma acadèmic)
Otros Autores: Kip, Filiz, autor (autor), Sintes, Marçal, 1967- supervisor acadèmic (supervisor acadèmic)
Formato: Tesis
Idioma:Inglés
Publicado: [Barcelona] : Universitat Ramon Llull 2024
Materias:
Acceso en línea:Accés lliure
Ver en Biblioteca Universitat Ramon Llull:https://discovery.url.edu/permalink/34CSUC_URL/1im36ta/alma991009859539706719
Descripción
Sumario:La política turca sempre ha fluctuat al llarg de la història. Turquia ha estat testimoni de molts cops d'estat, referèndums, canvis en els drets constitucionals, atacs terroristes, protestes socials i discriminació política. Durant tots aquests esdeveniments polítics, la llibertat d'expressió i la independència dels mitjans turcs han estat de vegades amenaçades. Tanmateix, després que el Partit de la Justícia i el Desenvolupament va arribar al poder el 2002, les restriccions i la censura als mitjans turcs i el nombre de periodistes empresonats van augmentar ràpidament a causa de l'actitud repressiva del govern cap als mitjans. Aquesta investigació investiga els mitjans impresos utilitzant anàlisis qualitatives de contingut per entendre l'evolució de l'estatus de llibertat de premsa de Turquia de "parcialment lliure" a "no lliure". Aquesta investigació se centra en la manca de llibertat d'expressió als mitjans turcs, el poder de l'actual govern sobre la premsa, els efectes de la repressió sobre el periodisme independent i fins a quin punt les regles ètiques funcionen en el context dels esdeveniments polítics a Turquia entre 2013 i 2021. Aquests casos són, respectivament, els següents: "Protestes del parc Gezi, 2013", "Operacions del 17 al 25 de desembre de 2013", "Judicis de diaris Cumhuriyet, 2016" i "Protestes de la Universitat de Bogaziçi, 2021". L'estudi pretén definir com funciona el procés de producció de notícies a la premsa turca, sota quines influències i estratègies s'emmarca la notícia i com es presenta al públic. Amb aquesta finalitat, es van seleccionar quatre diaris nacionals com a mostra, dos de l'ala dreta i dos de l'esquerra. Els diaris seleccionats com a mostra són Yeni Akit- Nou Contracte, Türkiye-Turquia, Sözcü- Portaveu i Cumhuriyet- República. Al mateix temps, s'espera que aquest estudi, que tria el diari EUA The New York Times Com a mostra representativa de mitjans estrangers, aporti llum sobre futures investigacions per comparar com es presenten les fluctuacions polítiques i socials A Turquia en mitjans interns i externs.
Descripción Física:1 recurs en línia (761 pàgines)