Sumario: | La present tesi doctoral consta de tres estudis transversals diferenciats, l'objectiu dels quals va ser establir els criteris per a la precisió diagnòstica en l'avaluació del control motor lumbo-pelvià (CMLP) amb unitats de feedback per pressió (PBU) i avaluar el CMLP en esportistes de diferents disciplines esportives.
En concret, al primer estudi la mostra va estar composta per 39 nedadors (20 homes, 19 dones) amb almenys dos anys d'experiència en competicions nacionals; al segon i tercer estudi la mostra va estar formada per 100 practicants de CrossFit® (71 homes i 29 dones) reclutats de sis centres de CrossFit® afiliats a Barcelona, Espanya. Tots els participants van donar el seu consentiment per a participar en cada uns dels estudis d'acord amb la última versió de la declaració de Hèlsinki (2013).
A tots els participants se'ls van realitzar quatre tests de CMLP, així com van ser entrevistats individualment per a recollir dades de caràcter descriptiu i confidencial. Tots els tests es van dur a terme en les instal·lacions esportives habituals de pràctica dels esportistes participants en el mateix lapse de franges horàries per a respectar al màxim la seva quotidianitat i la validesa ecològica dels estudis. De cada estudi s'ha desenvolupat un article amb les seves discussions i conclusions específiques que es mostren en la present Tesi Doctoral, els títols dels quals són:
Estudi 1: Precisió diagnòstica de les proves de control motor lumbopèlvic utilitzant una unitat de bioretroalimentació de pressió en nedadors professionals: un estudi transversal.
Estudi 2: Control motor lumbopèlvic en atletes de CrossFit®: un estudi transversal
Estudi 3: Es veu afectat el control motor lumbopèlvic pel sexe i les lesions prèvies en els atletes de CrossFit®?
|