Gestión de proyectos Agile en construcción

La irrupció de metodologies àgils de gestió ha canviat el paradigma de gestió de projectes tradicional. L'adopció, que ha tingut ampli èxit en els projectes de desenvolupament de programari es ve estenent a tots els àmbits de gestió de projectes. No obstant això, en l'àmbit dels projectes...

Full description

Bibliographic Details
Corporate Author: Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica de Telecomunicació La Salle, institució que concedeix un diploma acadèmic (institució que concedeix un diploma acadèmic)
Other Authors: Miralles García, Héctor, autor (autor), Jorba Closa, Montserrat, supervisor acadèmic (supervisor acadèmic)
Format: Thesis
Language:Castellano
Subjects:
Online Access:Visualitzar TFM
See on Biblioteca Universitat Ramon Llull:https://discovery.url.edu/permalink/34CSUC_URL/1im36ta/alma991006879069706719
Description
Summary:La irrupció de metodologies àgils de gestió ha canviat el paradigma de gestió de projectes tradicional. L'adopció, que ha tingut ampli èxit en els projectes de desenvolupament de programari es ve estenent a tots els àmbits de gestió de projectes. No obstant això, en l'àmbit dels projectes de construcció encara no s'han assimilat àmpliament tot i els beneficis que podria aportar. En aquest treball s'ha desenvolupat un marc de gestió de projectes enfocat a aquest tipus de projectes, posant èmfasi en les fases de disseny, i adaptant algunes metodologies àgils per a projectes de construcció. Aquest es basa en Scrum, amb uns esprints adaptats a les necessitats dels dissenyadors; i un canvi en l'organització per formar equips horitzontals i entorn a arquitectures. La implementació d'aquest marc de gestió en el cas pràctic del disseny, construcció i posada en marxa d'una atracció al parc temàtic Port Aventura World, ha resultat en una millora dels objectius del projecte de satisfacció del client, aportant valor afegit al producte final; i dels objectius de negoci de l'empresa. D'altra banda, els objectius d'eficiència s'han vist empitjorats, augmentat la durada del projecte en un mes i disminuint el benefici en un 13% (en comparació amb una gestió tradicional), i deixant en termes globals un benefici del 15%. Aquests resultats negatius, però, són resultat de l'assumpció del pitjor cas i no són inherents a l'aplicació d'aquest tipus de metodologies. El resultat esperat, que no es pot quantificar a l'inici del projecte, és que els canvis proposats ajudin a redefinir el producte a mesura que avança el projecte de manera que s'ajustin els paràmetres de cost i temps.
Item Description:Dades obtingudes de la portada del fitxer PDF
TFM MUDP 665
Physical Description:1 recurs en línia (201 pàgines)
Bibliography:Bibliografia